Próbaterem

Gabróval és Levivel, két dobos barátommal már korábban is készült egy fotósorozat amikor új cintányér vásárlása kapcsán fotóztunk egy közeli erdőben. Ezúttal a próbaterembe kísértem őket, ahol most többféle cintányérokat próbáltak ki egymás után. Levi egy óriási táskával érkezett, benne legalább 8-10 cintányér, még valamilyen orosz cintányér is volt abban a hatalmas fekete táskában.

Egyesével vette ki a cintányérokat, megvizsgálta, meghajlította kicsit, majd felhelyezte a cintányérállványra. Először finoman az ujjával csalogatott ki belőle hangokat, majd dobverővel lágyabban majd keményebben vette kezelésbe a cineket. Rövid próbák után olyan szavakkal jellemezte a cintányér hangját amit még sose hallottam és nem is értettem, így sajnos megjegyezni sem tudtam.

A cintányérok próbája alatt fotóztam őket és már alig vártam, hogy kicsit zenéljenek. Először egy gitár – dob formációt hoztak össze, ami nagyon jól sikerült, de a próba csúcspontja az iphone bevonása volt. Az nlog (http://www.temporubato.com ) nevű szintetizátor programmal Gabró futurisztikus hangokat adott mint aláfestő zene, Levi pedig erre játszott spontán dobon. Egyszer normál dobolással aztán ő is stílust váltott és vagy az ujját vagy a dobverőket húzta, pattogtatta a dobon.

Igazán felemelő zenei élményben volt részem, csak úgy, mint Az első nyíregyházi cyberjazz zenekar megalakulásakor. Ezekben a próbatermekben mindig történik valamilyen érdekes zenei alkotás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

14 − 2 =

*