London 2010 Vulkán

Ismét itt az idő, hogy meglátogassam a testvéremet Londonban. Ezt csak egy vulkán nem gondolta így és beindította működését. Szóval a mai napon a járatom nem indult, így nem tudtam utazni.

No persze ez nem volt ilyen egyszerű, hiszen reggel a hírekben hallottam hogy északon vulkáni hamu van a levegőben és Skóciában le vannak zárva a repterek, de nem gondoltam hogy ez a londoni térségre is kihat. Aztán a légitársaságtól kaptam egy smst, hogy ellenőrizzem a weboldalon, hogy indul-e a járatom. Azonnal ellenőriztem és a járatszámom mellett az “Operate” vagy “On time” már nem is emlékszem hogy mi de a lényeg hogy nem a “Cancelled” szerepelt. El is indultam a vasútállomás felé, szépen felszálltam a vonatra, érzékeny búcsút vettem Nyíregyházától 🙂 majd vonatoztam a reptér felé.

Egy órával később ( amikor már debrecent is elhagytam ) jött egy e-mail ( hála a technika és a google csodáinak már telefonon is tudok e-mailt olvasni (ezek nélkül illetve ha nem lennék minden percben online már nem is tudnék élni 🙁 ) ), hogy a járatom törölve. Más választásom nem volt utaztam tovább Budapest felé illetve telefonon másik időpontra tettem át a jegyemet.

Ismét egy óra múlva felhívnak a légitársaságtól, hogy ne nagyon menjek, mert nem indulnak ma a gépek illetve milyen időpontra szeretném módosítani a jegyemet. Mondom már rájöttem az előbbire az utóbbit pedig megoldottam magamtól ( a technika már említett csodájával), de megkértem hogy ellenőrizze le, hogy biztos rendben van-e az új foglalásom. Erre azt válaszolja, hogy nincs gép mellett nem tudja megnézni. Áááááá!!!! Miféle ügyintézés ez, hogy egy számítógépet nem biztosítanak a telefonosügyfélszolgálatoskisasszonynak 🙂 De semmi baj mert megtettek minden tőlük telhetőt (smst,e-mailt kaptam, telefonon felhívtak) és belegondolva minden elismerésem a reptéren dolgozó embereknek, hisz  mekkora munkával – szervezéssel járhat egy ilyen világszintű reptéri forgalom leállás.

Egy szó mint száz: hazautaztam és “várás” van a következő időpontra, addig meló és fotózás Magyarországon.

(ja és ez a mutatvány nekem 10ezer forintomba került, hisz felutaztam Budapestre vonattal majd azonnal vissza :S, arról ne is beszéljünk hogy a testvéremnek küldött romlandó kajákat mind meg kell enni és újat “kell” venni.De ezért szép a világ és én ezt így szeretem 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

6 − 6 =

*