és a balett táncos

Szerencsésnek érzem magam, hogy ezen a hétvégén két ilyen ügyes lánnyal dolgozhattam, mint Anita és Adri. Anita 6 évig balett-táncos volt, Adri pedig rendszeresen jógázik. A két barátnő már rég óta szeretett volna egy közös fotósorozatot, ahol a szenvedélyük találkozik. Ez a hétvégi fotózás remek alkalom volt erre.

A fotózás koncepciója a könnyed balerinás mozdulatok és a jógából áradó nyugodtság a természetben. Időben leegyeztettük a helyszínt, a ruhákat és a sminket. Mivel a sminkes váci ( Török Kata ) így logikusnak tűnt a vácrátóti botanikus kertbe szerveznünk a fotózást. (később azonban rájöttünk, hogy mégsem volt annyira logikus :S )

Eljött a szombat, rettentő kánikula, 32 fok, és mi 13óra magasságában a botanikus kertben kerestük a fotózás első helyszínét. Sikerült is megtalálni a kert legsötétebb, legárnyékosabb helyét :S, ami a hőség ellen jó, de két szempontból nem:
–    rengeteg szúnyog volt (a lányok tele lettek szúnyogcsípéssel)
–    sokkal szebb helyszíneket találtunk hazafelé menet :S

Mint minden fotózás, ez is a ruhák kiválasztásával kezdődött.

Anita és Adri rengeteg ruhát hoztak magukkal, de sajnos csak egyszer vagy kétszer váltottak ruhát. Kata a sminkes, a nagy hőség ellenére ügyesen készítette fel a lányokat a fotózásra, sőt még werk videót is készített:
[flashvideo file=http://szokolaygyorgy.com/wp-content/uploads/2010/06/ffv1-werkvideo1.flv /]

Amíg Kata az egyik lányt sminkelte addig a másik lány bemelegített (és fordítva) a gyakorlatokhoz, mert ugye a legfontosabb a modellek testi épsége minden fotózáson!

Közben a vakuk és az ernyők beállítása történt.

14 órakor elkezdődött a fotózás az előre megbeszélt és kitalált pózok alapján. Anitának rengeteg spontán ötlete is volt, amit meg is mutatott! Sokszor, mint pl. az alábbi képen szereplő póznál azt hittem, hogy milyen könnyű megcsinálni, mert Anita olyan könnyedén, mosolyogva csinálta. Aztán persze rájöttem, hogy milyen megerőltető tud lenni és mennyi koncentrációt igényel egy-egy pozíció felvétele és megtartása.

Az ezt követő 3-4 órában jóga és balett pozíciók, fotózás, rengeteg nevetés, szúnyogcsípés, a melegtől elkenődött sminkek korrigálása és új helyszínek váltották egymást.

Képek a galériában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × one =

*