Banán – Piac

Mivel a közelben lévő szupermarketben, nem találtam szép banánt, csak túlérettet én pedig a kicsit zöldet szeretem, ezért úgy gondoltam hogy egyik hajnalban elmegyek a piacra. Nagyon híres piaca van Bonn-nak, korán reggel a főtéren az árusok felállítják a standjaikat és késő estig lehet ott vásárolni. Érdekes dolog ez egyébként, hisz az óváros szép nagy főterét elfoglalják az árusok ugyanakkor hangulatos és hagyományörző dolog is egyben.

Szóval összekötöttem a kellemest a hasznossal, fotózást és piacozást terveztem reggelre. 5:25-kor felkeltem, 6:00-kor már a metro megállóban voltam. 7ig mászkáltam a posta torony és környékén, hogy lássam milyen kivilágítva a torony (persze természetesen nem volt kivilágítva csak a biztonsági fények égtek a folyosókon) néztem egy kicsit a “napfelkeltét” és a város felébredését. Na már rögtön ez az ami furcsa volt számomra. 7 órakkor olyan kevesen voltak az utcákon, az utakon mint nálunk 6 órakkor.

Következő állomás a piac volt, 7 óra 10 körül értem oda és még az árusok nem voltak kipakolva!! Ugye én abból indultam ki, hogy nálunk otthon már 6-tól piac van. Mivel nagyon akartam azt a banánt 😀 ezért odamentem egy árushoz, hogy adjon banánt még így nyitás előtt. Közölte, hogy még nincsenek nyitva és a “banán szállítmány” még különben sincs itt.

Ez a banán “vásárlásom” története és egy kép az “árusokról”! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen − 7 =

*